BISZKOPT
200 g mąki pszennej
2 łyżki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
250 g cukru
100 ml coca-coli
MASA BUDYNIOWO-KOKOSOWA
130 g cukru
4 łyżki mąki pszennej
38 g budyniu waniliowego
12 g budyniu śmietankowego
400 ml mleka 3,2 %
250 g margaryny (Palma z murzynkiem)
60 g drobnych wiórek kokosowych
BUDYŃ COCA COLA
38 g budyniu waniliowego
1 duża łyżka kakao
100 g cukru
400 ml coca-coli
Biszkopt .: W jednej misce mieszamy suche składniki (mąkę
pszenną , kakao i proszek do pieczenia)
W drugiej misce ubijamy jajka i cukier tak by masa była wymieszana ale nie ubita tak jak na typowy biszkopt , zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i po woli wsypujemy sypkie składniki gdy wszystko się połączy wyłączamy mikser dodajemy coca-colę i szpatułką delikatnie mieszamy do ujednolicenia się masy . Gotowe ciasto przelewamy do wyłożonej papierem formy (35x30 cm) i pieczemy w 180 °C przez
25 minut . Po wyjęciu z piekarnika studzimy(nie obracamy ciasta) .
Masa budyniowo-kokosowa .: 50 g cukru , mąkę , budynie oraz 100 ml mleka mieszamy ze sobą a resztę cukru i mleka zagotowujemy
a następnie wlewamy rozmieszane budynie i gotujemy do zgęstnienia budyniu . Studzimy !
Margarynę ubijamy na puszystą masę następnie dodajemy zimny budyń a na sam koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy na jednolitą masę . Gotową masę wykładamy na biszkopt
i schładzamy w zimnym miejscu około 1 godzinki .
Budyń coca-cola .: Budyń , kakao , cukier i 50 ml coca-cola wymieszać ze sobą . 350 ml coca-coli zagotować następnie wlać mieszankę budyniową i gotować do zgęstnienia .
Chłodny budyń (ale nie całkiem zimny wylewamy na schłodzona masę budyniowo-kokosową) . Schładzamy w chłodnym miejscu .