250 g makaronu świderki
300 g sera żółtego
300 g szynki drobiowej
1 papryka
2 pomidory
1 mała puszki kukurydzy
5 ogórków konserwowych
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
olej
2 łyżki posiekanego koperku
1 saszetka sosu Tzatziki
przyprawy - pieprz biały , sól
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu we wrzącej wodzie z dodatkiem oleju i soli .
Ser żółty , szynkę , paprykę , ogórek konserwowy i pomidory
(ja wybieram wodnisty środek) kroimy w kostkę .
Wszystko przekładamy do jednej miski dokładamy kukurydzę odcedzamy z zalewy . Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do czosnku . Dodajemy majonez i jogurt naturalny na sam koniec doprawiamy sosem Tzatziki (ja daję całą saszetkę) , pieprzem białym oraz posiekanym koperkiem .
Gotową sałatkę pozostawiamy na około 1 godzinę do przegryzienia .