2 podudzia z kurczaka
olej
przyprawa do mięsa (Knorr)
przyprawy- papryka czerwona słodka , zioła prowansalskie , maggi
Mięso myjemy , osuszamy delikatnie ręcznikiem papierowy ,
przekładamy do miski i oprószamy przyprawami (jeśli lubimy na ostro to paprykę słodką zmieniamy na ostra) . Pozostawiamy na
około 1 godzinę .
Po upływie tego czasu mięso przekładamy do garnka i zalewamy zimnym olejem do wysokości około 3 cm nas mięso tak by było zalane . Gotujemy około 1 godziny (tak długo aż ujrzymy osunięta kostkę) .
Gotowe podudzia podajemy jak kto lubi z ziemniaczkami lub bez , ja osobiście z ulubioną surówka na zdjęciu surówka z kiszonej kapusta która znajdziecie na blogu , zakładka surówki , link ; https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2022/04/surowka-z-kapusty-kiszonej-i-jabka.html lub inną .