1 średnia cukinia
1cebula
2 łyżki oleju
4 plastry sera
3 średnie pomidory
1 papryka
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
przyprawy - sól , pieprz , maggi , słodka papryka , zioła prowansalskie
3 kotlety schabowe +
mąka pszenna
jajko
bułka tarta
olej - do smażenia
natka pietruszki - do posypania
Cebulę kroimy na drobno i smażymy na złoty kolor , następnie dodajemy obraną , pokrojoną cukinię a po chwili paprykę . Chwilę smażymy na koniec dodajemy obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory , dusimy około 10 minut do lekkiego odparowania wody z pomidorów . Doprawiamy do smaku . Odstawiamy z gazu dodajemy majonez oraz musztardę i dokładnie mieszamy , ponownie doprawiamy .
Kotlet schabowy rozbijamy młotkiem . Panierujemy potrójną panierka ( mąka - jajko - bułka tarta ) i smażymy na złoty kolor na oleju . Po usmażeniu przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia .
Na usmażone kotlety nakładamy warzywa i nakrywamy serem
żółtym . Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 20 do 30 minut w 170-180 °C . Po upieczeniu i wyciągnięciu z piekarnika oprószamy natką pietruszki .
Gotowe kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami ja uwielbiam z surówka obiadową
( link poniżej )