2 pojedyncze piersi z kurczaka
100 g masła
2 łyżki posiekanego koperku
przyprawy- sól, pieprz biały mielony , słodka papryka
DO PANIEROWANIA
mąka pszenna
3 jajka
kilka kropel maggi
bułka tarta
olej do smażenia
Pierś z kurczaka kroimy na ból tak by wyszły dla kotlety , delikatnie rozklepujemy . Delikatne posypujemy przyprawami z każdej strony .
Na przyprawione kotlety układamy mało (około 25 g) i troszkę koperku .
Zwijamy dość ciasno tak by boki były sklejone (tak by masła nie było widać) . Gotowego devolaya wkładamy do lodówki na 30 minut .
Gotowe devolaye panierujemy w podwójnej panierce .
Mąka pszenna-rozbełtane jajko z kilkoma kroplami maggi-bułka
tarta .
Opanierowane devolay smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony . Usmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 200 °C
na około 10 minut .