600 g mięsa mielonego wieprzowego
1 mała cebula
2 puszki pomidorów krojonych
180 g przecieru pomidorowego
500 ml bulionu
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 łyżki podsmażonych pieczarek
1 łyżeczka bazylii , ziół prowansalskich , przyprawa do mięsa (Knorr)
przyprawy-pieprz , sól , papryka czerwona słodka
makaron spaghetti
żółty ser
świeża bazylia
Do garnku rozgrzewamy oliwę , podsmażamy mięso i cebule , smażymy mięso do utraty surowości dodajemy pieczarki
(możemy je pominąć) oraz przyprawy , zioła prowansalskie , bazylia , przyprawa do mięs .
Smażymy jeszcze chwile dolewamy bulion dusimy około 40 minut . Doprowadzamy do zagotowania , dolewamy pomidory , przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku gotujemy około 10 minut .
bazylii .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz