4 podudzia z kurczaka
4 skrzydełka z kurczaka
1 ogon świński
2 żołądki z indyka
2 marchewki
1 duża pietruszka
1 mały seler
1 zielona część z pory
1/2 kg pieczarek
2 liście laurowe
pół pęczka natki pietruszki
100 g serka topionego naturalnego
300 g makaronu kolanka / świderki
4 kulki ziela angielskiego
8 kulek pieprzu w ziarnka
2 łyżki Vegety natur
3 litry zimnej wody
przyprawy - pieprz biały , Vegeta , maggi
Mięso oraz obrane i umyte warzywa (oprócz pieczarek) przekładamy do garnka i zalewamy woda do ich wysokości, dodajemy ziele angielskie pieprz czarny w kulkach , liść laurowy oraz Vegeta natur . Gotujemy około 4 godziny (możemy krócej) po ugotowaniu wywaru przelewamy przez sito . Do czystego wywaru dodajemy natkę pietruszki i poparte pieczarki , gotujemy około 25 do 30 minut następnie dodajemy pokrojona w drobną kosteczkę pietruszkę i marchewkę , kawałek selera i obrane mięso z podudzi i skrzydełek , na sam koniec dajemy do zupy rozmieszany w zimnej wodzie serek topiony . Przyprawiamy do smaku .
Makaron (ilość zależy od nas, jak gęstą chcemy zupę) gotujemy według przepisu na opakowaniu .
Ugotowany dodajemy do zupy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz