Na 2 sztuki
2 kotlety schabowe
2 jajka
6 liści sałaty
1 pomidor czerwony
1/2 cebuli
1/2 ogórka szklarniowego
2 małe serki topione
2 placki tortilla pełnoziarnistej
olej
przyprawy - Vegeta , słodka papryka , pieprz czarny , maggi , przyprawa do mięsa (Knorr)
Kotlet schab rozbijamy i przyprawiamy przyprawiamy . Olej wlewamy do patelni i dobrze rozgrzewamy (ilość taka by kotlet delikatnie pływał ale nie był smażony w głębokim tłuszczu) . Jajka wybijamy do
miski , rozbełtujemy i zanurzamy w nim gotowe kotlety i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju , pozostawiamy chwilę do przestudzenia .
Placek tortilla smarujemy serkiem topiony , układamy na nim
sałatkę , pomidora pokrojonego w plastyk , ogórka i cebule w słupki oraz pokrojone w paski mięso . Zwijamy ciasno w rulonik (delikatnie tortille składamy w pół a następnie w rulonik) .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz