700 g piersi z indyka
400 g pieczarek
1 duża cebula
1 czerwona papryka
5 małych ogórków konserwowych
700 g passaty pomidorowej
2 łyżki musztardy sarepskiej ostrej
2 liście laurowe
4 lulki ziela angielskiego
2 łyżki przyprawy do kurczaka (Knorr)
1 litr zimnej wody
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
olej lub oliwa z oliwek
przyprawy - słodka i ostra papryka czerwona , papryka węgierska , curry , gałka muszkatołowa , pieprz czarny mielony , sól , maggi ,
Mięso myjemy , kroimy w paseczki , przekładamy do garnka
z odrobina oliwy z oliwek i dodajemy przyprawy smażymy na złoty kolor . W tym samym czasie na osobnej patelni smażymy na maśle cebulę i pokrojone w plastry bądź pół plastry pieczarki do odparowania wody .
Pieczarki dokładamy do indyka dodajemy
ziele angielskie , liść laurowy , musztardę , podlewamy 1/2 litra wody i gotujemy około 30 minut .
Po upływie tego czasu dodajemy pokrojoną w paski paprykę i ogórki pół plasterki .
Dolewamy resztę wody dokładamy natkę pietruszki i gotujemy
około 15 minut .
Na koniec dodajemy passatę , doprawiamy do smaku przyprawami ,
zagotowujemy i gotujemy około 2 - 3 minuty .
Gotowe danie podajemy z chlebem , ryżem
lub innym ulubionym dodatkiem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz