2 litry zimnej wody
1 kość ze schabu
1 porcja rosołowa
2 podudzia z kurczaka
3 marchewki
1 por
2 małe pietruszki
1 duża opalona cebula
liść laurowy
3 ziela angielskiego
6 kulek pieprzu czarnego
1/4 małej kapusty białej
1/4 kalafiora
5 średnich buraczków
mały pęczek natki pietruszki
2 łyżki Vegety natur
przyprawy - maggi , sól , pieprz ,
Mięso przekładamy do garnka , zalewany woda dodajemy warzywa (oprócz kalafiora , kapusty , buraczków) oraz liść laurowy , pieprz czarny ziarnisty i ziele angielskie i Vegetę natur , zagotowujemy . Zmniejszamy gaz i gotujemy około 2 godzin .
Po upływie tego czasu przecedzamy zupę , do czystego rosołu dodajemy pokrojone buraczki , kalafior , kapustę i gotujemy do miękkości na koniec dodajemy pokrojone ugotowane warzywa oraz mięso , doprawiamy do smaku .
Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz