3 średnie jajka
pół kiełbasy wędzonej
1 mała cebula
3 łyżki masła
sól
koper suszony
Kiełbasę obieramy ze skóry , cebule obieramy i kroimy w kostkę przekładamy na patelnię dokładamy 2 łyżki masła , smażymy na złoty kolor . Po usmażeniu przekładamy na talerz i odkładamy na bok .
Jajka rozbijamy do miski i mieszamy to połączenia się żółtka z białkiem dodajemy szczyptę soli oraz koperku . Na tej samej patelni co smażyli my kiełbasę rozpuszczamy łyżkę masła i wylewamy jajka , smażymy do stracenia surowości na brzegach . W tym momencie nakładamy na środek podsmażoną kiełbasę i zwijamy jak krokieta .
Zwiniętego a'la krokieta smażymy na złoty kolor z każdej strony .
Gotowego a'la krokieta poddajemy z ulubionymi dodatkami lub jako same danie .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz