3 plastry schabu wieprzowego
3 plastry karkówki wieprzowej
przyprawy - sól, pieprz, majeranek,
przyprawa do mięs (Knorr)
DO PANIEROWANIA
3 jajka
bułka tarta
smalec do smażenia
Plastry schabu i karkówki rozbijamy na początek pojedynczo następnie kładziemy jedno na drugim i kilka razy delikatnie uderzamy by się skleiły .
Gdy mięso mamy rozbite oprószamy przyprawami ( majerankiem tylko od strony karkówki ) .
Tak przygotowane mięso pozostawiamy na chwilę do przegryzienia .
Po upływie tego czasu panierujemy w pojedynczą panierkę i smażymy na złoty kolor na roztopionym smalcu . Następnie wkładamy na około 20 minut do nagrzanego piekarnika temperatura 200° C .
Super sprawa taki kotlecik, bardzo smaczny.
OdpowiedzUsuńŚlinka pociekła i wyszedł mi dopiero na kolację, było pysznie choć ostatni raz robiłam na kolację, bo brzuszek teraz po korek pełny hihi będziemy grubi hihi