10 września 2023

Podwójny schab z karkówką


3 plastry schabu wieprzowego
3 plastry karkówki wieprzowej
przyprawy - sól, pieprz, majeranek, 
przyprawa do mięs (Knorr)

DO PANIEROWANIA 
3 jajka 
bułka tarta

smalec do smażenia 

Plastry schabu i karkówki rozbijamy na początek pojedynczo następnie kładziemy jedno na drugim i kilka razy delikatnie uderzamy by się skleiły .
Gdy mięso mamy rozbite oprószamy przyprawami ( majerankiem tylko od strony karkówki ) . 


Tak przygotowane mięso pozostawiamy na chwilę do przegryzienia . 
Po upływie tego czasu panierujemy w pojedynczą panierkę i smażymy na złoty kolor na roztopionym smalcu . Następnie wkładamy na około 20 minut do nagrzanego piekarnika temperatura 200° C . 

1 komentarz:

  1. Super sprawa taki kotlecik, bardzo smaczny.
    Ślinka pociekła i wyszedł mi dopiero na kolację, było pysznie choć ostatni raz robiłam na kolację, bo brzuszek teraz po korek pełny hihi będziemy grubi hihi

    OdpowiedzUsuń