20 września 2024

Pierogi z kaszanką


500 g kaszanki
1 średnia cebula
1 łyżkę masła 
pieprz

Cebule kroimy w drobną kostkę , smażymy na maśle na złoty kolor . 


Gdy cebulę mamy ze złoconą dokładamy do niej kaszankę , dokładnie mieszamy i smażymy około 10 minut . Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia . 

Gdy farsz gotowy to bierzemy się za lepienie pierogów . 
 
Ciasto na pierogi znajdziemy na głównej stronie w zakładce 
" PIEROGI " link poniżej .: 
 
Na każdy krążek nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy dokładanie .
 

Gotowe pierogi wrzucamy do wrzącej , rozbujanej wody z odrobiną oleju i soli delikatnie mieszamy i czekamy do wypłynięcia pierogów , gdy pierogi wypłyną czekamy około 5 minut .

Pierogi podajemy z ulubioną omastą u mnie jak widać pod smażona na złoto cebulka .
Polecam podsmażyć pierożki na margarynie (Palma z murzynkiem) lub masłem smakują wyśmienicie /