8 średnich ziemniaków
5 marchewek
2 pietruszki
1/2 małego selera
5 jajek
4 ogórki konserwowe
80 g konserwowego groszku
80 g konserwowej kukurydzy
1 małe kwaśne jabłko
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 por ( biała część )
1 łyżka musztardy
4 łyżki majonezu
1 liść laurowy
3 kulki ziela angielskiego
1 łyżka Vegety
przyprawy - sól , pieprz czarny
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach do miękkości , następnie studzimy , odbieramy i kroimy w średnia kostkę .
Marchewkę , pietruszkę , seler odbieramy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem Vegety , liścia laurowego oraz ziela angielskiego , studzimy . Kroimy w średnia kostkę ( podobną do ziemniaków ) , studzimy . Jajka gotujemy na twardo następnie obieramy i kroimy w drobną kostkę . Ogórki , jabłko kroimy w drobną kostkę ( podobną do jajka ) . Por kroimy w bardzo drobną kostkę .
Groszek i kukurydze odcedzamy z zalewy .
Wszystko przekładamy do jednej miski , dodajemy musztardę , majonez , natkę pietruszki oraz sól i pieprz .
Po dokładnym wymieszaniu doprawiamy do smaku i pozostawiamy około godziny w lodówce do przegryzienia .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz