SUCHE
2 szklanki mąki pszennej
1/2 - 1 łyżeczki przyprawy do szarlotki (Kamis)
mała szczypta soli
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
MOKREGO
1 szklanka mleka
2 jajka
1/2 szklanki oleju
DODATKOWO
1 - 2 słodkie jabłka
pokrojone migały w kostkę
W dwóch osobnych miskach mieszamy produkty suche i mokre .
( w jednej trochę większej suche a w drugiej nieco mniejszej mokre ) . Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy do momentu połączenia składników .
Do całości dokładamy obrane i drobno pokrojone w kostkę jabłka . Krótko mieszamy .
Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papilotkami , na koniec posypujemy odrobiną migdałów .
Muffinki pieczemy w 170° C przez około 20 - 25 minuty do tak zwanego suchego patyczka .
Mój mały mistrzu drugiego planu i najwierniejszy czworonożny smakosz :) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz