1 tusza królika
200 g śmietany18%
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
3 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu czarnego
1 liść laurowy
1 mała łyżka Vegety
2 cebule białe
100 g masła
pęczek posiekanej natki pietruszki
przyprawy-kminek mielony , pieprz biały , maggi
Królika myjemy i kroimy na mniejsze kawałki , zalewamy gorącą woda dodajemy warzywa , przyprawy w ziarnach oraz Vegetę i gotujemy do miękkości mięsa .
( około 3 do 4 godzin ) .
Gdy mięso będzie ugotowane to wyciągamy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki .
Cebulę obieramy i kroimy w piórka .
Masło
kładziemy na dno garnka , roztapiamy i dokładamy cebule podsmażamy chwilę następnie dodajemy mięso , śmietanę oraz natkę pietruszki i wywar z królika.
Dusimy do miękkości mięsa i cebuli .
Doprawiamy do smaku przyprawami .
Podajemy z ziemniakami puree i buraczkami .