200 g twarogu
2 jajka
200 ml mleka 1,5%
200 g mąki pszennej
1 duża łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do miski przekładamy twaróg , żółtka jajek oraz cukier , całość rozgniatamy widelcem .
Do masy serowo żółtkowej dodajemy mleko oraz mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia , mieszamy na jednolitą masę .

Do masy dodajemy ubite na sztywną pianę białka które delikatnie mieszamy z masą za pomocą rózgi kuchennej .

Gotowe ciasto około 2 łyżki wylewamy do dobrze rozgrzanej gofrownicy . Pieczemy około 3 do 5 minut (czas zależy od mocy naszej gofrownicy) .
Po upieczeniu gofry odkładamy na kratkę .
Gofry podajemy z ulubionym dodatkami u mnie zagościł czekoladowy krem z daktyli i orzechów
(przepis na blogu link poniżej .:)
ale dobrze komponują się z cukrem pudrem , ulubionym dżemem .
Z podanej proporcji wychodzi 6 dużych gofrów.