1 mała biała kiełbasa
3 sztuki kostki szpinaku
2 łyżki podsmażonych pieczarek
5 łyżki masła
3 jajka
przyprawy- sól , pieprz biały , ostra papryka , gałka muszkatołowa
Na patelni roztapiamy dwie łyżki masła , podsmażamy białą kiełbasę pokrojoną w pół plasterki dodajemy do niej brykiet szpinakowy , smażymy do momentu rozmrożenia się szpinaku , dokładamy pieczarki posypujemy przyprawami i dokładnie mieszamy . Odkładamy na bok .
Jajka wbijamy do miski dodajemy sól , pieprz biały , rozbełtujemy tak by była jednolita masa i dobrze się napowietrzyły . Na patelni roztapiamy masło wlewamy jajka . Przykrywamy patelnię pokrywką i czekamy do momentu jak jajka zaczną się ścinać . Gdy jajka mamy ścięte omlet obracamy na drugą stronę . Chwilę podsmażamy na połowę układamy farsz z kiełbasy , szpinaku i pieczarek , przykrywamy drugą połową , chwilę podsmażamy .
Gotowy omlet podajemy na ciepło , możemy posypać kiełkami lub rzeżuchą .