1 kg tulipów ze skrzydełek
1 łyżeczka pieprzu białego
1 łyżeczka papryki ostrej
1 płaska łyżeczka curry
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
1 płaska oregano
6 łyżek oleju
DO PANIEROWANIA
mąka pszenna
jajka + odrobina mleka
płatki kukurydziane + odrobina bułki tartej + papryka słodka
Tulipy ze skrzydełek posypujemy przyprawami , polewamy olejem
i pozostawiamy na minimum 6 godzin do przegryzienia .
Po upływie tego czasu tulipy panierujemy potrójną panierką
mąka - jajko z odrobiną mleka - płatki kukurydziane z odrobiną bułki tartej i papryki słodkiej .



Gotowe , opanierowane tulipy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , każdego polewamy odrobiną oleju i pieczemy w temperaturze 170 °C przez około 40 minut .

Upieczone hot wings-y podajemy z ulubioną surówka , sosem i dodatkiem skrobiowym .
u mnie zagościła surówka Colesław (link poniżej) i sos czosnkowy (link poniżej) .
Surówka Colesław
Sos czosnkowy