1 polędwica wieprzowa
6 kostek szpinaku rozdropnionego
2 łyżki śmietanki 18 %
1 ząbek czosnku
1 przyprawa do wieprzowiny ( knorr )
1 mała marchewka
olej
1/2 serka pleśniowego
przyprawy - gałka muszkatałowa , pieprz ,
Szpinak romrazamy i sażymy na oleju dodając do niego czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieprz i gałkę muszkatałową . Smażymy do odparowania wody .
Polędwice ( u mnie około 1/2 kg i wyszły ładne 2 roladki ) kroimy na pół i rościnamy po środku tak by wyszedł nam kotlet . Posypujey przyprawą do mięs .
Na gotowy kotlet nakładamy ze 2 do 3 łyżki szpinaku i rozprowadzamy po całości . Na szpinak układamy kawałek marchewki oraz ze 2 grubsze plasterki sera i ciasno zwinamy .
Gotowe , zwinięte roladki przekładamy do żaroodpornego pojemnika wyścielonego papierem do pieczenia i wkładamy w chłodne miejsce na około 30 minut .