1 kg mięsa
3 ugotowane ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
2 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren czarnego pieprzu
2 liście laurowe
3 ząbki nie obranego czosnku
1 łyżka domowej Vegety
przyprawy- sól , pieprz biały , maggi , słodka papryka
16 naleśników o średnicy 18 cm
Mięso przekładamy do garnka dodajemy do niego ziarenka ziela angielskiego , pieprzu czarnego oraz liście laurowe . Całość zalewamy ciepłą wodą tak by mięso było delikatnie zalane . Dokładamy warzywa , czosnek , Vegeta . Gotujemy do miękkości mięsa
około 2 godzin .

Ugotowane mięso mielimy na sicie fi8 wraz z marchewką oraz ziemniakami . Mięso doprawiamy do smaku przyprawami .


Przyprawiony i gotowy farsz porcjujemy na naleśniki (przepis na blogu i poniżej) około 2 łyżki)) lekko dociskając , zwinąć boki i rulonik
(ja osobiście zwijamy na 3) .

Tak przygotowane krokiety pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia i scalenia się farszu z naleśnikiem .
Zimne naleśniki panieruje my pojedynczą panierka (jajko-bułka tarta) i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony .
Przepis na naleśniki znajdziecie na blogu zakładka
etykieta "naleśniki wytrawne"
https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/06/nalesniki-na-sono.html?m=1