4 podudzia z kurczaka
4 skrzydełka z kurczaka
1 ogon świński
2 żołądki z indyka
2 marchewki
1 duża pietruszka
1 mały seler
1 zielona część z pory
1/2 kg pieczarek
2 liście laurowe
pół pęczka natki pietruszki
100 g serka topionego naturalnego
300 g makaronu kolanka / świderki
4 ziarna ziela angielskiego
8 ziaren pieprzu czarnego
2 łyżki Vegety
3 litry zimnej wody
przyprawy - pieprz biały , Vegeta , maggi
Mięso oraz obrane , umyte warzywa (oprócz pieczarek) przekładamy do garnka i zalewamy woda do ich wysokości, dodajemy ziarna ziele angielskie oraz pieprzu czarnego , liść laurowy oraz Vegetę . Gotujemy około 4 godziny (możemy krócej) po ugotowaniu wywaru przelewamy przez sito . Do czystego wywaru dodajemy natkę pietruszki i poparte na tarce o grubych oczkach pieczarki , gotujemy około 25 do 30 minut . Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę pietruszkę , marchewkę , kawałek selera i obrane mięso z podudzi , skrzydełek . Na sam koniec dajemy do zupy rozmieszany w zimnej wodzie serek topiony . Przyprawiamy do smaku .
Makaron (ilość zależy od nas, jak gęstą chcemy zupę) gotujemy według przepisu na opakowaniu .
Ugotowany dodajemy do zupy .