3 udka z kurczaka
2 duże marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
kawałek pory
1 opalona cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
około 1,5 litra zimnej wody
1 liść laurowy
3 kulki ziela angielskiego
6 ziarna pieprzu czarnego
1 łyżka Vegety
2 łyżki żelatyny
przyprawy- sól , pieprz biały , maggi
Do garnka wkładamy udka , warzywa , liść laurowy , kulki ziele angielskie oraz ziarna pieprzu czarnego . Zagotowujemy i gotujemy na średnim ogniu około 2 godziny .
Ugotowane udka obieramy , kroimy w średnie kawałki . Marchewkę kroimy w drobną kostkę .
W litrze gorącego rosołu rozpuszczamy żelatynę , dodajemy natkę pietruszki , doprawiamy do smaku .
W miseczkach układamy mięso i zalewamy żelatyna . Pozostawiamy do ostygnięcia w temperaturze pokojowej następnie pozostawiamy na całą noc w lodówce do stężenia .