1 średnia cukinia
1cebula
2 łyżki oleju
4 plastry sera
3 średnie pomidory
1 papryka
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
przyprawy - sól , pieprz , maggi , słodka papryka , zioła prowansalskie
3 kotlety schabowe +
mąka pszenna
jajko
bułka tarta
olej - do smażenia
natka pietruszki - do posypania
Cebulę kroimy na drobno i smażaymy na złoty kolor , następnie dodajemy obraną i pokrojoną cukinię a po chwili paprykę . Chwilę smażymy na koniec dodajemy obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomodory , dusimy około 10 minut do lekkiego odprownia wody z pomidorów . Doprawiamy do smaku . Odstawiamy z gazu dodajemy majonez oraz musztarde i dokładnie mieszamy . ( możemy ponownie doprawić .
Kotlet schabowy rozbijamy młodkiem i panierójemy potrójną panierka i smażymy na złoty kolor na oleju . Po usmażeniu przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia .
Na umażone kotlety nakładamy warzywa i nkrywamy serem żółtym . Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 20 d0 30 minut w 170-180 ° C . Po upieczeniu i wyciągnięciu z piekanika opruszamy natką pietruszki .
Gotowe kotlety podajemy z ulubinymi dodatkami ja uwielbiam z surówka obiadową
( link poniżej )