1 tusza królika
1 mała śmietana 18%
2 kostki rosołowe
2 cebule białe
100 g masła
pęczek posiekanego koperku
przyprawy-kminek mielony , pieprz biały , Vegeta , maggi
Królika myjemy i kroimy na mniejsze kawałki , zalewamy woda dodajemy kostki rosołowe i gotujemy w rosole do miękkości
( około 4 godziny ) .
Gdy mięso będzie gotowe to wyciągamy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki .
Cebulę obieramy i kroimy w piórka .
Masło
kładziemy na dno garnka , roztapiamy i dokładamy mięso które
podsmażamy następnie dodajemy cebule , śmietanę i około pół
szklanki wody
.
Dusimy do miękkości mięsa i cebuli . Doprawiamy do smaku
i
posypujemy koperkiem .
Podajemy z ziemniakami puree i buraczkami .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz