13 czerwca 2021

Bułka francuska z masłem czosnkowym


 
1 bułka francuska (około 1/2 kg)
 
  MASŁO CZOSNKOWE 
2 kostki masła (każda po 200 g) 
1/2 pęczek koperku posiekanego 
Vegeta 
4 ząbki czosnku 
 
Bardzo miękkie masło przekładamy do miski dodajemy koperek 
i przeciśnięty przez praskę czosnek , doprawiamy do smaku Vegetą 
(ja daję mała łyżkę) 
 
 
Gdy masło jest gotowe smarujemy każda kromkę bułki francuskiej 
z jednej strony i tak do skończenia bułki . Ja zawsze zostawiam trochę masła i smaruję górę bułki .
 
 

Gotową bułkę owijamy szczelnie w folię aluminiową .
Pieczemy około 30 minut w 200 °C lub do rozpuszczenia się masła 
(można sprawdzić po około 20 minutach) 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz