8 jajek
1/2 kg cukru
800 g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 1/2 szklanka oleju
1 1/2 szklanka wody mineralnej (najlepiej gazowana)
+ 3 łyżki kakao
+ 3 łyżki kisielu truskawkowego
+ 3 łyżki mąki pszennej
Jajka z cukrem ubijamy na puszysto tak jak biszkopt dodajemy resztę składników (mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia , olej , woda mineralna) mieszamy do połączenia się składników. Następnie ciasto dzielimy na 3 części (jedna z nich musi być troszkę większa) .
Do jednej dodajemy kakao , do drugiej kisiel a do trzeciej i największej dodajemy mąkę pszenna wszystko mieszamy na jednolitą masę .
Formę (u mnie serce ale może być inna) wysmarowaną margaryną
i oprószoną bułką tartą wylewamy na przemiennie ciasto .
Pieczemy około 45 minut do 1 godziny w 175 °C .
Gotowe i wystudzone posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem i posypkami .