2 piersi z kurczaka
1 przyprawa kebab-gyros
1 papryka czerwona
1 ogórek zielony szklarniowy
1 puszka czerwonej fasoli
1 mała puszka kukurydzy
3 łyżki majonezu
2 łyżki oliwy z oliwek
300 g makaronu mini kokardki
sól
pieprz
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu , odcedzamy
i studzimy . Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę , przyprawiamy przyprawa kebab-gyros , smażymy na złoty kolor na oliwie ,
również studzimy .
Papryka , ogórek zielony kroimy w drobną kosteczkę a kukurydze
i fasolkę czerwoną odcedzamy z zalewy .
(ja czerwoną fasole jeszcze płuczę pod zimna wodą) .
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski dodajemy przyprawy oraz majonez i wszystko razem mieszamy . Gotowa sałatkę pozostawiamy do przegryzienia .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz