3 pojedyncze piersi z kurczaka
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/3 łyżeczki tymianku
1/3 łyżeczki białego pieprzu
1/3 łyżeczki przyprawy do kurczaka
szczypta curry
szczypta ostrej papryki
3 placki tortilli
30 g rukoli
1 pomidor czerwony
9 plastrów ogórka zielonego
5 jajek
czarnuszka
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka czarnuszki
przyprawy - sól , pieprz biały ,
DO PANIEROWANIA
mąka pszenna
2-3 jajka
bułka tarta wymiesza z sezamem
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki dodajemy przyprawy ( słodka papryka , tymianek , biały pieprz , przyprawa do kurczaka , curry i ostrą paprykę ) . Pozostawiamy na około 30 minut do przegryzienia . Po upływie czasu panierujemy w podwójnej panierce ( mąka , rozbełtanym jajkiem i bułka tarta z sezamem ) . Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku , temperatura 180 °C około 40 minut po 20 minutach kurczaka obracamy i pieczemy na złoty kolor .
Po upieczeniu wyciągamy i pozostawiamy do przestygnięcia . W międzyczasie gdy studzimy kurczaka przygotowujemy jajecznicę z 5 jaj na maśle , przyprawiamy solą , pieprzem i posypuję czarnuszką .
Gdy mamy przestudzonego kurczaka i gotową jajecznicę , przystępujemy do składania naszego wrap .
Podpieczony placek tortilla na to układamy rukolę , kurczaka , jajecznicę z czarnuszką .
Następnie układamy resztę warzyw pokrojonych w plastry .
Gdy mamy już wszystko ułożone zwijamy ciasno wrapa ( najpierw 1/3 dołu a później boki i owijamy w folię aluminiową ) .