400 g kapusty kiszonej
300 g pieczarek
1 średnia cebula
3 kulki ziela angielskiego
3 kulki pieprzu czarnego
1 liść laurowy
2 łyżki masła
przyprawy - pieprz czarny grubo mielony , vegeta , maggi
jajka - do panierowania
bułka tarta - do panierowania
olej - do smażenia krokietów
Kapustę gotujemy go miękkości z zielem angielski , pieprzem
w kulkach i liściem laurowym . Po ostygnięciu kroimy na drobniejsze kawałki (jeśli mamy grubą) i wyjmujemy do co wrzucili my przed gotowaniem .
Pieczarki obieramy , kroimy na drobniejsze kawałki i smażymy na masełku z obraną , pokrojoną drobno cebulką , smażymy do odparowania wody z pieczarek . Gotowe dorzucamy do kapusty , doprawiamy do smaku przyprawami .
Naleśniki na słono smażymy z przepisu podstawowego
https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/06/nalesniki-na-sono.html , potrzebujemy około 17 sztuk o średnicy 20 cm .
Gotowy farsz nakładamy na naleśnika .
Zwijamy lekko boki i zwijamy w rulonik .
Gotowe krokiety panierujemy w podwójną panierkę
(jajko - bułka tarta ) i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju z obu stron .