19 października 2021

Schab smażony na maśle

 
2 plastry schabu 
1/2 kostki masła 
przyprawy - pieprz , Vegeta , przyprawa do mięsa (Knorr) 
 
Mięso myjemy i osuszamy delikatnie . Następnie delikatnie 
rozbijamy i oprószamy przyprawami .
Pozostawiamy na chwilę (około 10 minut) do przegryzienia .
 
 
Gdy mięso jest gotowe smażymy na delikatnie roztopionym maśle na ładny złotawy kolor z każdej strony , gdy obracamy na drugą stronę dodać niewielką ilość masła . 
 

Smażone mięso nie trzeba odsączać na ręczniku papierowym , 
możemy od razy nakładać na talerz .
 
 
Gotowego schabu można podawać z tym co nam smakuje na przykład białymi kluskami , ziemniakami , surówka , kapustą na 
ciepło .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz