06 stycznia 2022

Łazanki z mięsem mielonym


500 mięsa mielonego wieprzowego 
400 g kiszonej kapusty 
300 g makaronu wstążka (Lubella) 
olej 
2 małe ząbki czosnku 
1/2 łyżeczki majeranku 
1 łyżeczka posiekanego koperku 
przyprawy-sól , pieprz , przyprawa do mięs (Knorr) , Vegeta , magii 
 
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju do stracenia surowości , dodajemy przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę . 
Makron wstążki gotujemy według przepisu w osolonej z odrobiną oleju wodzie . 
Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości około 20 minut . 
Wszystko przekładamy do jednego dużego garnka (taki by wszystko razem się zmieściło i nie wypadało podczas mieszania) . 


Doprawiamy do smaku przyprawami dodajemy majeranek, koperek i na delikatnym ogniu prażymy około 7 do 10 minut . 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz