500 g mięsa mielonego wieprzowego
300 ml bulionu
80 g suchego ryżu
1 łyżka przecieru pomidorowego
100 g warzyw
1 łyżka oliwy z oliwek
przyprawa do mięsa (Knorr)
przyprawy - sól , pieprz , papryka słodka , oregano , maggi
Mięso mielone podsmażyć na oliwie dodajemy przyprawy , gdy mięso straci surowość dolewamy bulionu i czekamy około 10 minut .
Po upływie tego czasie dodajemy warzywa (u mnie mrożone z mieszanki do zupy warzywnej ( marchewka , groszek cukrowy , fasolka szparagowa , seler)) .
Gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut .
Ugotowany ryż (gotujemy 10 minut żeby był lekko twardy) dodajemy do całości na koniec dokładamy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku .
Gotujemy jeszcze chwilę by ryż i warzywa był miękkie .