1 główka białej kapusty
2 średnie marchewki
15 pieczarek
3 łyżki smalcu ze skwarkami
1 łyżka masła
1 duża cebula
2 łyżki posiekanego koperku
1 liść laurowy
6 kulek pieprzu czarnego
4 kulki ziela angielskiego
przyprawy - sól, pieprz, maggi, Vegeta,
Pieczarki obieramy i kroimy drobno . Smażymy na patelni z dodatkiem masłem do odparowania wody . Odstawiamy na bok .
Kapustę siekamy drobno, marchewkę obieramy , trzemy na tarce
o dużych oczkach i dodajemy do kapusty . Kapustę z marchewką płuczemy pod bieżącą wodą następnie dolewamy odrobinę wody
i gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego ,
pieprzu w ziarnach , ziela angielskiego .
W między czasie roztapia my smalec i kroimy w kostkę obraną
cebulę .
Gdy kapusta z marchewką mamy miękka dodajemy pieczarki , cebule i zalewamy to gorącym smalec . Doprawiamy do smaku
przyprawami . Na koniec dodajemy posiekany koperek .