
1 główka młodej kapusty
2 średnie marchewki
200 g makaronu wstążka
200 g boczku wędzonego
200 g kiełbasy
3 łyżki smalcu
2 łyżki koperku
przyprawy- sól, pieprz
Kapustę kroimy kroimy w średnie kawałki , marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach , zalewamy wodą i gotujemy do miękkości .
Makaronu gotujemy według przepisu na opakowaniu , następnie odcedzamy .
Boczku kroimy w paseczki i wytapiamy , następnie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę kiełbasę dokładamy 3 łyżki smalcu i całość smażymy około 10 minut .
Do podsmażonego boczku wraz kiełbasą dodajemy makaron oraz kapustę , całość dokładnie mieszamy i chwilę smażymy . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy 2 łyżki koperku .
Dokładnie mieszamy .