400 g mięsa mielonego wieprzowego
1 cebula
200 g usmażonych pieczarek
1/2 papryki czerwonej
1 mała puszka kukurydzy
5+3 plastrów sera żółtego
3 łyżki oleju
3 placki tortilla Ø25cm
1 łyżka przyprawy do mięsa(Knorr)
przyprawy-papryka słodka , papryka ostra , pieprz czarny ,
gałka muszkatołowa , sól
Mięso smażymy n oleju do stracenia surowości posypując obficie przyprawami , pod koniec dokładamy pieczarki , pokrojoną w średnią kostkę paprykę , dokładnie mieszamy . Doprawiamy ponownie do smaku , odkładamy na bok do lekkiego przestudzenia . Na sam koniec dokładamy odsączoną z zalewy kukurydzę i 5 plastrów sera pokrojonego w kostkę , dokładnie mieszamy .
Placki tortilla tniemy na trzy części (trójkąty) . Zwijamy na tak zwany rożek , do którego nakładamy farsz . Na górę rożka nakładamy po pół plastra pokrojonego w grubą kostkę . Gotowe rożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia .
Zapiekamy w temperaturze 150 ºC przez około 10 do 15 minut do rozpuszczenia się sera .
Gotowe rożki podajemy na ciepło z ulubionym sosem w moim przypadku padło ma czosnek .
Przepis na mój sos czosnkowy-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz