4 podudzia z kurczaka
4 skrzydełka z kurczaka
1 ogon świński
2 żołądki z indyka
2 marchewki
1 duża pietruszka
1 mały seler
1 zielona część z pory
1/2 kg pieczarek
2 liście laurowe
pół pęczka natki pietruszki
100 g serka topionego naturalnego
4 ziarna ziela angielskiego
8 ziaren pieprzu czarnego
2 łyżki Vegety
3 litry zimnej wody
przyprawy - pieprz biały, Vegeta, maggi
około 300 g makaronu kolanka / świderki
Mięso oraz obrane, umyte warzywa (oprócz pieczarek) przekładamy do garnka i zalewamy woda do ich wysokości, dodajemy ziarna ziele angielskie oraz pieprzu czarnego, liść laurowy oraz Vegetę. Gotujemy około 4 godziny (możemy krócej) po ugotowaniu wywaru przelewamy przez sito. Do czystego wywaru dodajemy natkę pietruszki i poparte na tarce o grubych oczkach pieczarki, gotujemy około 25 do 30 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę pietruszkę, marchewkę, kawałek selera i obrane mięso z podudzi, skrzydełek. Na sam koniec dajemy do zupy rozmieszany w zimnej wodzie serek topiony. Przyprawiamy do smaku.
Makaron (ilość zależy od nas, jak gęstą chcemy zupę) gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Ugotowany dodajemy do zupy.