1/2 kg mięsa mielonego
1 papryka czerwona
300 g pieczarek
1 cebula biała
3 ząbki czosnku
100 g fasolki szparagowej
1 butelka passaty z ziołami
1 puszka białej fasolki
1 puszka pomidorów z puszki
przyprawa do mięsa (Knorr)
przyprawy-tymianek, sól, pieprz czarny mielony,
papryka słodka i ostra,
zioła prowansalskie, curry, maggi, Vegeta, bazylia
Pieczarki obieramy i kroimy pół plasterki . Paprykę czerwona kroimy
w kostkę lub paski , cebulę obieramy , kroimy w pół piórka .
Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki i obgotowujemy na pół twardo , studzimy . Mięso przekładamy do garnka dodajemy oliwę z oliwek , przyprawę do mięsa , paprykę , Vegeta , smażymy do stracenia surowości mięsa , dodajemy pieczarki , cebulę , paprykę .

Po około 8 minutach dodajemy pomidory z puszki oraz passatę gotujemy chwilkę około 10 minut , zmniejszamy gaz na sam koniec dodajemy fasolkę szparagową i odsączoną z zalewy fasolkę białą . Przykrywamy garnek i dusimy około 30 minut . Po tym czasie doprawiamy do smaku i danie jest gotowe .

Możemy je podać z ryżem , makaronem , ugotowanym kalafiorem albo jako samo danie .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz