07 stycznia 2023

Barszcz Ukraiński


2 litry zimnej wody 
1 kość ze schabu 
1 porcja rosołowa 
2 podudzia z kurczaka 
3 marchewki 
1 por 
2 małe pietruszki 
1 duża opalona cebula 
liść laurowy 
3 ziela angielskiego 
6 kulek pieprzu czarnego 
1/4 małej kapusty białej 
1/4 kalafiora
5 średnich buraczków 
mały pęczek natki pietruszki 
2 łyżki Vegety natur 
Przyprawy - maggi , sól , pieprz , 

Mięso przekładamy do garnka , zalewany woda dodajemy warzywa (oprócz kalafiora , kapusty , buraczków) oraz liść laurowy , pieprz czarny ziarnisty i ziele angielskie i Vegetę natur , zagotujemy . Zmniejszamy gaz i gotujemy około 2 godzin . Po upływie tego czasu przecedzamy zupę , do czystego rosołu dodajemy pokrojone buraczki , kalafior , kapustę i gotujemy do miękkości na koniec dodajemy pokrojone ugotowane warzywa oraz mięso , doprawiamy do smaku . 


Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz