1 bagietka czosnkowa
2 łyżki tartej mozzarelli
1 długa lub 2 krótkie parówki
3 plastry ogórka kanapkowe
1 plaster cebuli
2 pomidorki koktajlowe
ketchup
sos belgijski
prażona cebulka
Parówkę gotujemy do zagotowania wody następnie wyłączamy gaz
i czekamy około 7 minut .
Surowa bagietkę nacinamy wzdłuż i pieczemy w nagrzanym piekarniku do zezłocenia.
Gdy bagietkę mamy gotową na dno wykładamy większą połowę sera , zapiekamy .
Na upieczoną bagietkę i zapieczony ser układamy parówkę , posypujemy resztą sera , zapiekamy 10 minut .
Po upływie tego czasu na bagietkę z parówka układamy drobno pokrojone ogórki , cebulkę i pomidorki w plasterki. Całość polewamy sosami i posypujemy prażona cebulką .
Sos belgijski kupiłam na Stacji paliw-Orlen.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz