3 cukinie - średniej wielkości
2 cebule
3 papryki (kolorowe lub jednego koloru)
1/2 kg kiełbasy
4 pomidory
2 przeciery pomidorowe
przyprawy - sól , pieprz , vegeta , zioła prowansalskie
papryka ostra i słodka ,
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę , podsmażamy na złoty kolor
dodając do niej kiełbasę pokrojoną w pół talarki , podsmażamy .
Do podsmażonej kiełbasy z cebulą dodajemy paprykę pokrojoną
w paseczki lub w grubszą kostkę oraz cukinię (można obrać ale nie koniecznie) .
Dusimy na nie wielkim ogniu do momentu gdy cukinia zrobi się
miękka i puści soki (można dodać nie wielką ilość wody)
dodać pomidory bez skórek i pestek , przecier pomidorowy .
Dusimy jeszcze chwilę i doprawiamy do smaku .
Podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz