30 czerwca 2022

Zupa pieczarkowa

 

2 litry czystego rosołu 
1 ugotowane marchewki
1/2 ugotowanej pietruszki 
300 g pieczarek
1 ugotowana pietruszka 
1 ugotowane udko 
2 łyżka posiekanej natki pietruszki 
szczypta gałki muszkatołowej 
przyprawy - pieprz , sól , Vegeta , maggi 

Czysty rosół przelewamy do garnka i zagotować . Marchewkę , pietruszkę i mięso z udka kroimy w kostkę a pieczarki obieramy , trzemy na tarce o dużych oczkach . 
Do gotującego rosołu dodajemy pieczarki i gotujemy chwilę około 10 minut . Po tym czasie dodajemy resztę warzyw i mięso . Doprawiamy do smaku przyprawami . Na sam koniec dodajemy natkę pietruszki . 

Przepis na mój domowy czysty rosół z którego gotuję większość zup znajdziecie pod linkiem ; 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz