1 średnia główka młodej kapusty
1 zielony ogórek szklarniowy
2 marchewki
1 łyżka posiekanego koperku / pietruszki
1 łyżka śmietany 18 %
2 łyżki majonezu
sól , pieprz
Kapustę szatkujemy na drobno posypujemy delikatnie solą i pozostawiamy na około 20 minut do puszczenia soku . W między czasie kroimy ogórka w plastry lub pół plastry ( środek wydrążamy ) a marchewkę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach .
Gdy kapusta puści soki dodajemy resztę warzyw oraz koperek / pietruszkę .
Do całości dodajemy majonez i śmietanę i doprawiamy do smaku pieprzem .
Gotową surówkę od razu konsumujemy .
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na moje social media:
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam