około 1 litra czystego rosołu
450 mieszanki warzywnej
200 g mięsa mielonego wieprzowego
1 mały ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 mały posiekany pęczek pietruszki
przyprawy- Vegeta , maggi , słodka papryka , przyprawa do mięs (Knorr) , pieprz czarny ,
Na patelce z oliwą przesmażamy do stracenia surowości mięso mielone z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i przyprawami (przyprawa do mięs , papryka słodka , maggi i czarny pieprz) .
Do garnka przelewamy rosół , dokładamy mieszankę warzywną oraz przesmażone mięso . Zagotowujemy i gotujemy na mały ogniu około 20 minut . Dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku maggi , Vegetą i pieprzem .
Przepis na mój domowy czysty rosół z którego gotuję większość zup znajdziecie pod linkiem ;
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz