700 g mięsa
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
1 cebula
3 łyżki Vegety
5 ziemniaków
400 g kapusty kiszonej
200 g pieczarek
2 łyżki masła
przyprawy- sól, pieprz, maggi, kminek mielony, gałka muszkatołowa, ostra papryka
Mięso gotujemy z dodatkiem warzyw i Vegety do miękkości (około 2 godzin) . Dodajemy do miesa ziemniaki i gotujemy do miękkości . Następnie mięso , marchewkę oraz ziemniaki studzimy i przekręcamy przez maszynkę do mięsa mielonego (sitko nr4) .
Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki , smażymy do odparowania wody na maśle .
Kapustę kiszoną gotujemy do lekkiej twardości .
Kapustę oraz pieczarki mielimy przez maszynkę do mięsa mielonego (sitko nr6) .
Całość przekładamy do jednej miski , dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami .
Gdy farsz gotowy to bierzemy się za lepienie pierogów .
Ciasto na pierogi znajdziemy na głównej stronie w zakładce
" PIEROGI " link poniżej .:
Na każdy krążek nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy dokładanie .
Gotowe pierogi wrzucamy do wrzącej rozbujanej wody z odrobiną oleju , soli i czekamy do wypłynięcia pierogów , gdy pierogi wypłyną czekamy około 5 minut .
Gotowe pierogi podajemy z ulubionym dodatkami u mnie zagościł usmażony boczek z cebulką.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz