400 g mięsa
2 kawałki kiełbasy
300 g pieczarek
1 cukinia
1 cebula
1 puszka białej fasolki
1 puszka pomidorów krojonych
3 łyżki margaryny
przyprawa do mięsa (Knorr)
przyprawy - papryka słodka , papryka wędzona , Vegeta ,
gałka muszkatołowa , tymianek , majeranek , pieprz czarny mielony
Mięso kroimy w kostkę i smażymy na margaryna z dodatkiem przypraw , po chwili dodajemy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę , cebulę . Po około 10 minut dodajemy obrana ( można pominąć jeśli cukinia jest młoda ) i pokrojoną w kostkę cukinię , pomidory z puszki oraz wodę z fasolki ( fasolę odkładamy na bok ) , pieczarki pokrojone w pół plasterki , dusimy całość około 30 minut . Na koniec dokładamy fasolkę z puszki i ponownie doprawiamy do smaku .