800 g kapusty kiszonej
500 g pieczarek
1 łyżka masła
Szczypta gałki muszkatołowej
4 ziarna pieprzu czarnego
2 ziarna ziela angielskiego
1 mała marchewka
1 liść laurowy
przyprawy-pieprz czarny mielony , maggi , kminek
Kapustę kiszoną przekładamy do garnka , zalewamy zimna wodą , dodajemy obraną i startą na dużych oczkach marchewkę ,
kulki pieprzu czarnego i ziela angielskiego oraz liść laurowy. Gotujemy około 20 minut(do miękkości kapusty) .
Pieczarki obieramy kroimy na w pół plasterki i smażymy na maśle
do odparowania wody .
Gdy kapustę kiszoną mamy miękka a pieczarki odparowanie wszystko razem mieszamy w jednej misce i odstawiamy
do wystygnięcia . Po wystygnięcia kapustę z pieczarkami siekamy drobniej nożem lub mielimy w maszynce do mięsa na szarpaku . Doprawiamy do smaku przyprawami i dokładnie mieszamy .
Gdy farsz mamy przygotowany zaczynamy lepić nasze pierogi .
Ciasto na pierogi znajdziemy na głównej stronie w zakładce
" PIEROGI " link poniżej .:
Na każdy krążek nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy dokładanie boki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz