4
plastry schabu ( łącznie około 1/2 kg )
100 g wędzonego boczku
500
g pieczarek
2
łyżki masła
100
g pory
4
plastry wędzonego sera żółtego
przyprawa do mięsa (Knorr)
przyprawy
- ostra papryka , pieprz , magii , gałka muszkatołowa ,
DODATKOWO
Bułka
tarta + 2 jajka - do panierowania
Olej
rzepakowy - do smażenia
Kotlety
Schabowe rozbijamy tłuczkiem do schabowych , najbardziej rozbijamy
boki niż środek , opruszamy pieprz i przyprawa do mięs Knorr .
Kotlety rozkładamy na blacie i na każdego z nich nakładamy porcje farszu .
Kotlety rozkładamy na blacie i na każdego z nich nakładamy porcje farszu .
Następnie
zwijamy jak devolay-a lub roladę . Boki do środka i ciasno zwijamy
. Delikatnie dociskamy całość .
Gotowe mięsa pozostawiamy około 20 minut
w lodówce do związania po upływie tego czasu panierujemy jak
kotleta schabowego
( jajko + bułka tarta ) i obsmażyć na
rozgrzanym oleju na złoty
kolor . Na około 10 minut wkładamy do piekarnika rozgrzanego
do 150 °C
.
Gotowe
danie podajemy z ulubionymi dodatkami .