3 średniej wielkości cukinie
2 cebule
6 średnich pieczarek
3 papryki (kolorowe lub jednego koloru)
1/2 kg kiełbasy
4 pomidory
2 szklanki passaty
przyprawy - sól , pieprz , Vegeta , zioła prowansalskie
papryka ostra i słodka
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę , podsmażamy na złoty kolor
dodając do niej pokrojone w grube pół plastry pieczarki a po chwili kiełbasę pokrojoną w pół talarki , podsmażyć .
Do podsmażonej kiełbasy z cebulą dodajemy paprykę pokrojoną
w paseczki lub w grubszą kostkę oraz cukinię (można obrać ale nie koniecznie) .
Dusimy na nie wielkim ogniu do momentu gdy cukinia zrobi się
miękka i puści soki (można dodać nie wielką ilość wody)
dodać pomidory bez skórek i pestek oraz passatę .
Dusimy jeszcze chwilę i doprawiamy do smaku .
Podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem .