400 g mięsa mielonego wieprzowego
1 duża cebula
2 łyżki oleju
400 g pieczarek
1 duża łyżka masła
100 g papryki czerwonej
2 łyżki kukurydzy konserwowej
1 szklanka passaty
1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa (Knorr)
duża szczypta ostrej papryki , pieprzu czarnego
sól
2 średnie cukinie
przyprawy- sól , pieprz , zioła prowansalskie
zielona natka pietruszki
2-3 plastry żółtego sera
Na jednej patelni smażymy na maśle do odparowania wody pokrojone w plastry pieczarki . Gdy mamy je gotowe , odkładamy je na bok .
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, smażymy na złoty kolor cebulę pokrojoną w kostkę , następnie dodajemy mięso mielone oraz przyprawy dokładnie mieszamy i smażymy do stracenia surowości . W międzyczasie kroimy w średnią kostkę paprykę . Gdy mięso mamy usmażone dodajemy do niego podsmażane pieczarki , paprykę , kukurydzę oraz passatę . Całość dokładnie mieszamy i smażymy około 10 minut na średnim ogniu , ponowne doprawiamy przyprawami do smaku .

Cukinię kroimy na pół , wybieramy ostrożnie środek . Cukinię oprószamy solą , ziołami prowansalskimi oraz obficie pieprzem . Pozostawiamy na 5 minut do puszczenia soku .
Przed nałożeniem mięsa delikatnie odsączamy ręcznikiem papierowym sok który powstał .

Na wcześniej przygotowaną cukinię nakładamy porcje mięsa delikatnie dociskamy .
Na górę układamy plastry sera oraz postępujemy ostrą papryką .


Cukinię pieczemy w 150 °C przez około 15 minut do roztopienia sera .